Gizarte Larrialdietarako Laguntzak eskuragarri daude

04.04.25
Erakundea
Gizarte Zerbitzuak
Gizartea
2025eko azaroaren 28ra arte eskatu ahal izango dira

Ermuko Udalak 2025. urteari dagozkien Gizarte Larrialdietarako Laguntzak (GLL) eskatzeko epea ireki du. Horren berri eman du informazio-oharra zabalduz.Prestazio ekonomiko horiek berariazko eta premia larriko gastuak ordaintzera bideratuta daude, besteak beste, etxebizitza, oinarrizko etxetresna elektrikoak, altzariak, elikadura, betaurrekoak, audifonoak eta adingabeentzako dentista-gastuak.

Interesdun bakoitzari dagokion GLLen zenbatekoa Gizarte.net aplikazioaren arabera ezarriko da, bizikidetza-unitateko kide guztien hileko diru-sarrerak sartu ondoren.

Interesdunek aurtengo azaroaren 28ra arte aurkeztu ahal izango dituzte eskabideak. Ekainaren 30era arte (egun hori barne) aurkeztutako eskaerek atzeraeragina izango dute urtarrilaren 1etik aurrera. Egun horretatik aurrera, pertsona bakoitzari legozkiokeen prestazioak eskabidea aurkeztu eta hurrengo hilaren 1ean hasiko dira.

Aurreko ekitaldietan GLLak jaso dituztenek zuzenean jo dezakete Ermuko Udaleko Abiapuntu bulegora (Konbentukoa kalea, 3) eskaera izapidetzera. Laguntzak lehen aldiz eskatu nahi dituzten pertsonek hitzordua eskatu beharko dute Gizarte Zerbitzuetako gizarte-langileekin astelehenetik ostiralera 08:00etatik 15:00etara, aurrez aurre (Erdikokale, 21) edo 943 17 91 61 telefonoaren bidez.

Lotutako albisteak

Imagen
Previo_apertura_variante_sallabente_4
13.06.25
Aldundiak ibilgailu astunak desbideratzeko trafiko-azterlana aurkeztu du

Udalak eta Ermuko Saihesbidea herri plataformak emaitzak bertatik bertara ezagutzeko aukera izan dute ostiral honetan
Imagen
13.06.25
Betiondoko igerilekua eta Ongaraiko ur-jolasak, udarako prest

Bi instalazioak larunbat honetan, ekainak 14, zabalduko dira irailaren erdialdera arte
Imagen
Mar Alarcón jardunaldietako irekiera hitzaldian | Mar Alarcón en la ponencia inaugural de las jornadas
13.06.25
Talentua, berrikuntza eta talde-lana eskutik Ermua Talentic jardunaldietan

Hainbat arlotako 30 bat profesionalek ezagutza eta ideiak partekatu dituzte ekimenaren laugarren edizioan