‘Sagarra’ kazolatxo onena eta ‘Urkaregi’ kazolatxo tradizional onena

27.03.25
Erakundea
Gizartea
‘Zahara’ eta ‘Porrusalda bakailao eta odolkiarekin’ kazolatxoengatik

XXIII. Ermuko kazolatxoen lehiaketa 'Sagarra' Gastro Pubarentzat izan da 'Zahara' proposamenarekin eta 'Urkaregi' jatetxearentzat 'Porrusalda bakailaoarekin eta odolkiarekin'. Lobiano Gastronomia Elkarteak antolatutako 2025eko lehiaketan hamabi establezimenduk hartu dute parte, eta zaila izan du epaimahaiak erabakia hartzea, aurkeztutako elaborazioen mailagatik.

Elkarte antolatzaileak diploma bana, 100 €uro, eta Markinako 'Euskitze Likor & Ardoak' banatzailearen produktu-sorta eman zien irabazleei asteartean egindako ekitaldian. Beatriz Gamiz alkatea eta Pedro Gallego zinegotzia sari banaketan parte hartu zuten.

Edizio honetako kazolatxorik onena Jesús Gonzálezen Gastrobar Sagarra-ri egokitu zaio, ‘Zahara’ izeneko kazolatxoagatik. Proposamena zen puntillatxoak frijituta, tenperatura baxuko arrautzarekin, kintxie gelarekin eta pipermin hariekin.

Tradiziozko kazolatxorik onena Andoni Doce zuzendariaren Urkaregi jatetxeko 'Porrusalda bakailaoarekin eta odolkiarekin' kazolatxoarentzat izan da.

Epaimahaia Josema Azpeitia, Josu Mugerza, Patxi Marina Martinez sukaldariek eta Lobiano Elkarteko Jesus Portugalek osatu dute.

Lotutako albisteak

Imagen
27.11.25
Energia Aurreztearen Ziurtagiriei buruzko jardunaldiaren programa prest

Abenduaren 3an Izarra Centre eraikinean, enpresa eta eragile nagusiak partaide izanik
Imagen
26.11.25
Gabonetako argiak ostiralean piztuko ditugu Ermuan

Hiri Hezitzaileen Egunean jolasak izango dira ikasleentzat, txokolate-jana eta Gabon Postal lehiaketako lan irabazlea ezagutaraziko
Imagen
26.11.25
‘Tanttaka'k bizitzaren zailtasunen inguruko endredozko komedia aurkeztuko Antzokian

‘Badakizu plastikozko loreak ez direla inoiz bizi izan, ezta?', antzelana, ostiralean 20:30ean