‘Sagarra’ kazolatxo onena eta ‘Urkaregi’ kazolatxo tradizional onena

27.03.25
Imagen
Erakundea
Gizartea
‘Zahara’ eta ‘Porrusalda bakailao eta odolkiarekin’ kazolatxoengatik

XXIII. Ermuko kazolatxoen lehiaketa 'Sagarra' Gastro Pubarentzat izan da 'Zahara' proposamenarekin eta 'Urkaregi' jatetxearentzat 'Porrusalda bakailaoarekin eta odolkiarekin'. Lobiano Gastronomia Elkarteak antolatutako 2025eko lehiaketan hamabi establezimenduk hartu dute parte, eta zaila izan du epaimahaiak erabakia hartzea, aurkeztutako elaborazioen mailagatik.

Elkarte antolatzaileak diploma bana, 100 €uro, eta Markinako 'Euskitze Likor & Ardoak' banatzailearen produktu-sorta eman zien irabazleei asteartean egindako ekitaldian. Beatriz Gamiz alkatea eta Pedro Gallego zinegotzia sari banaketan parte hartu zuten.

Edizio honetako kazolatxorik onena Jesús Gonzálezen Gastrobar Sagarra-ri egokitu zaio, ‘Zahara’ izeneko kazolatxoagatik. Proposamena zen puntillatxoak frijituta, tenperatura baxuko arrautzarekin, kintxie gelarekin eta pipermin hariekin.

Tradiziozko kazolatxorik onena Andoni Doce zuzendariaren Urkaregi jatetxeko 'Porrusalda bakailaoarekin eta odolkiarekin' kazolatxoarentzat izan da.

Epaimahaia Josema Azpeitia, Josu Mugerza, Patxi Marina Martinez sukaldariek eta Lobiano Elkarteko Jesus Portugalek osatu dute.

Lotutako albisteak

Imagen
Previo_apertura_variante_sallabente_4
13.06.25
Aldundiak ibilgailu astunak desbideratzeko trafiko-azterlana aurkeztu du

Udalak eta Ermuko Saihesbidea herri plataformak emaitzak bertatik bertara ezagutzeko aukera izan dute ostiral honetan
Imagen
13.06.25
Betiondoko igerilekua eta Ongaraiko ur-jolasak, udarako prest

Bi instalazioak larunbat honetan, ekainak 14, zabalduko dira irailaren erdialdera arte
Imagen
Mar Alarcón jardunaldietako irekiera hitzaldian | Mar Alarcón en la ponencia inaugural de las jornadas
13.06.25
Talentua, berrikuntza eta talde-lana eskutik Ermua Talentic jardunaldietan

Hainbat arlotako 30 bat profesionalek ezagutza eta ideiak partekatu dituzte ekimenaren laugarren edizioan