Hogei establezimenduk hartuko dute parte pintxoen VI. txapelketan
Ostalaritzako hogei establezimenduk hartuko dute parte herriko seigarren pintxo txapelketan. Aurtengo parte hartzaileen kopuruak errekorra suposatzen du, aurrekoetan, gehienez ere, hamahiruk eman baitzuten izena. Kopuru horrek argi lagatzen du, ekimenak urtetik urtera gero eta interes gehiago pizten duela, bezeroen nahiz tabernarien artean. Pintxo txapelketa ekainaren 18tik 22ra bitartean gauzatuko da. Esan bezala, iaz hamahiruk parte hartu zutenez, gainerako zazpi ostalarik txapelketa estreinatuko dute aurtengoan.
Txapelketa hau urtero antolatzen du Lobiano Gastronomi Elkarteak. Eta ikusten denez, ikusmin handia pizten du. Aurtengoan, epaimahaia ondorengo kideek osatuko dute, Elgoibarko Belaustegi Jatetxeko sukaldari den Iosu Mugerzak, Ondarroako Cantabrico tabernatik datorren Pantxo Bedialaunetak eta Lobiano elkarteko kide bat. Patxo Bedialaunetak ‘Urrezko Arzak saria jaso zuen, Munduko Pintxoen Txapelketan. Epaimahaia establezimendu guztietatik pasako da ekainaren 19ko arratsaldean. Bezeroek txapelketara aurkeztutako pintxoak dastatu ahal izango dituzte ekainaren 18tik 22ra bitartean, biak barne. Pintxoak 1,10 €urotan salduko dira.
Txapelketan parte hartuko duten establezimenduen zerrenda eta bakoitzak aurkeztuko duen pintxo proposamena eta horren ezaugarriak ondorengo taulan eskaintzen dizuegu:
Zk.a | Establezimendua | Proposamenaren izena | Osagaiak |
---|---|---|---|
1 | Bodega Sirimiri | Ave que vuela | Oilaskoa, ardo zuria eta oreganoa |
2 | Txalaparta | Mundiala | Zapoa, amerikar saltsa eta tomate marmelada |
3 | Cafetería Giroa | Pyrrhula | Urdaiazpikoa, pikillo piperra eta txipiroia |
4 | Cafetería Zutabe | Pamela de calabacín | Urdaiazpiko ondua, ahuntz gazta eta kalabazina |
5 | BeerStation | Gaztamendi Beerstation | Gazta, ahate-urdaiazpiko et uraza ezberdinak |
6 | Cafetería Irulitxa | Irulitxa | Azpizuna eta tomatea |
7 | Cafetería Jai | Intropia | Ogi zaporeduna, legatz kokotxak, tipuleta eta azal hautsa |
8 | Cafetería Xagua | Canutillo X | Hostore eta hegaluzea |
9 | Titanic | Gnomo | Solomo eta onddoak |
10 | Herga | Herga II | Txanpiñoi eta urdaiazpikoa |
11 | Cafetería Zurich | Auténtico | Hegaluzea, gazta urtua eta urdaiazpiko egosia |
12 | Bodega Pedreña | Quendimon | Endibiak, gazta eta izokina |
13 | Rte. Urkaregi | Mil hojas de chipirón | Txipiroia, kipula eta tinta beltzaren mousse-a |
14 | Kiska Pub | Pimiento Marino | Zapoa, bakailaoa, itsas alga, ganba eta buia |
15 | Centro Andaluz | Bacalao Izar | Patata, bakailaoa eta galepe-arraultza |
16 | Orensana | Prego do Mar | Olagarroa, parata eta ganba |
17 | Infreñu | Deabrua | Gazta mousse-a, antxoa eta piper marmelada |
18 | Cheers | Uxue | Usakume eta kipula karamelatua |
19 | Axut | Axut | Roquefort gazta eta kipula karamelatua |
20 | Hanigan´s Irish Tavern | Itxaso | Txangurru eta otarrainxka |
Lotutako albisteak

Etxebizitzetan sartzen saiatzearen ustezko delitua leporatu diete

Maialen Calderonek eta Marta Fernandezek irekiko dituzte jaiak eta kartela egile katalan batena da

Antzokian, ostiralean, 20:30ean. Sarrera 8 euro balio du