Kiska tabernaren 'Singapur' pintxoak, 2021 toki lehiaketako irabazle bikoitza
Proposamenak epaimahai teknikoaren eta publikoaren saria jaso du
Zearkaleko ''Mojito Club Kiska'' tabernak irabazi du Ermuko 2021eko pintxo lehiaketa, zeina urriaren 28tik azaroaren 7ra bitartean jokatu den, XXI. Jardunaldi Gastronomikoen baitan, Lobiano Elkarte antolatzaileak bere sare sozialaren bidez ezagutzera eman duenez. Andoni Perez Kiskako sukaldaria lehen postuan geratu da, "Singapur" proposamenarekin. Elaborazio horrek "brioche", "hirugihar" eta "ozpin zitriko" biltzen zituen osagai gisa. Epaimahai Teknikoak hori aukeratzeaz gain, ''Singapur'' pintxoak publikoaren saria ere jaso du, herri-bozketa bidez.
Lehiaketako emaitza hau izan da: bigarren pintxo onenaren saria Gastrobar Sagarraren "Pulet Pork" proposamenarentzat izan da. Giroa Kafetegiaren ''Oilaski'' lanak irabazi du Km 0 produktuaren saria. Eta azkenik, pintxo tradizionalaren saria Urkaregi Jatetxeko ''Gilda?'' mokaduarentzat izan da.
Epaimahai teknikoa Dani Garciak (Aboiz jatetxea), Josema Azpeitiak (Ondojan.com), Eva Aniak (Gourmet Bilbao) eta Jesus Portugalek osatu dute. Eta organoak ''Amatxi'' establezimenduaren ''Itsasbehera'' pintxoari aipamen berezia egitea erabaki du, bertako produktuaren erabilera ona egin izanagatik.
Sarituek eskudirua, diploma egiaztagarri bat, Roberto Blanco Upeltegietako ardo sorta bat eta Valdemar Upeltegietako Magnum botila bat jasoko dituzte.
Herri bozketan 260 boto jaso dira, www.ermua.es web korporatiboaren bidez. Boto gehienak Kiska Mojito Klub tabernaren Singapurreko pintxoak jaso ditu. Herri-bozketa horren emaitza bat dator Epaimahai Teknikoaren erabakiarekin.
Lotutako albisteak
Aste honetan "Bugonia", "Los Tigres", "Die, my love" eta "Cuerpos locas" proiektatuko ditu.
Bazkideentzako jarduera bereziak eta doakoak kiroldegian
Programazioa askotarikoa da eta musika, antzerkia, umorea, dantza, zirkua eta familia ikuskizunak biltzen ditu