Hamabi proposamen lehiatuko dira Kazolatxoen XIII. Lehiaketan

14.03.25
Imagen
Gizartea
Datorren astelehenetik igandera, hilaren 17tik 23ra, herriko dozena bat establezimendutan platertxoak dastatzeko aukera izango dugu

Lobiano Elkarte Gastronomikoak bertako kazolatxoen hamahirugarren lehiaketa antolatu du. Herriko hamabi establezimenduk parte hartuko dute lehiaketa honetan, gure ahosabaien gozamenerako beste hainbeste proposamenekin. Jarduera datorren astelehenean, martxoak 17, hasiko da, eta aste osoan dastatu ahal izango ditugu espezialitateak, igandera arte, hilak 23.

Kazolatxoak establezimendu bakoitzaren ohiko ordutegian dastatu ahal izango dira, prezio finkoan eta bi euro eta hogeita hamar zentimo (2,30 €) unitateko, parte hartzen duten ostalaritzako establezimendu guztietan.

Parte hartuko duten establezimenduak eta aurkeztuko dituzten proposamenak honako hauek dira:

Kazolatxoa Establezimendua Osagaiak
‘Encuentro de sabores’ Antela Potxak, ezkaia eta kokinak
‘Serengueti’ Kiska Kokoa, azafraia eta kafea
Magnelon Giroa Oilaskoa, onddoak, bexamela
Bacalao pil pil y almejas Jai Bakailaoa, txirlak eta baratxuria
Caldereta de marisco El Rincón Zapoa, txirla, otarrainxka, legatza eta xiringa
Una de champis Amatxi Txanpiak, galeper arrautza, patata, onddoak eta urdaiazpikoa
Otro plan florido Otro Plan Oilaskoa, almendrak, boniatoa eta patata
Zahara Gastro Sagarra Puntilatxoak, tenperatura baxuko arrautza, kintxie gela
Portobello Zutabe Txanpiak, tipula eta arrautza
Porrusalda con bacalao y morcilla Urkaregi Porruak, bakailaoa eta odolkia
Marmitxikijubi Jubiletxe Kantauriko hegaluzea, Arabako patata eta Gernikako piperra
Bocado Txalaparta Txalaparta Txahala, patata eta piperrak

"Lobiano Elkartea" hogeita bosgarren urteurrena ospatzen ari da, aurten zilarrezko ezteiak betetzen baititu; 25 urtez, ondo jan eta edatearen kulturari buruzko jarduera eta esperientzia dibertigarriak, dibulgatzaileak eta aberasgarriak sustatu ondoren. Kazolatxoen lehiaketaren aurretik, aste honetan, Nafarroako patxaranari buruzko hitzaldi bat izan da, dastaketa eta guzti. Eta afari-dastatze bat "Jakitea" sukaldari elkartearekin.

Ermuko Udala, Laboral Kutxa, Marqués de Vitoria upategia, Euskitze Likor & Ardoak eta Martinez Zabala Familia elkarlanean arituko dira lehiaketa honetan, eta bi sari banatuko dira: kazuelita onenari eta kazuelita tradizional onenari, KM0 irizpideei lotua. Bi saridunek 100 euro dirutan eta diploma bana jasoko dute. Epaimahai profesionala establezimendu guztietatik pasatuko da ostegunean.

Lotutako albisteak

Imagen
02.07.25
Dokumentazio Unitate Mugikorra Ermura itzuliko da irailaren 16an

Aurretiko hitzorduak gaurtik aurrera har daitezke, dauden 32 plazak bete arte
Imagen
01.07.25
Salabente jaietan egongo asteazkenetik igandera

Jarduera asko izango ditu auzoak, batez ere ostiraletik igandera bitartean
Imagen
30.06.25
Ongaraiko eta Iparragirreko arrapala eta eskailera tarteak zerbitzuz kanpo

Bi zati horietan eskubanda eta beste piezaren bat aldatu beharra dago