Hamabi proposamen lehiatuko dira Kazolatxoen XIII. Lehiaketan

14.03.25
Gizartea
Datorren astelehenetik igandera, hilaren 17tik 23ra, herriko dozena bat establezimendutan platertxoak dastatzeko aukera izango dugu

Lobiano Elkarte Gastronomikoak bertako kazolatxoen hamahirugarren lehiaketa antolatu du. Herriko hamabi establezimenduk parte hartuko dute lehiaketa honetan, gure ahosabaien gozamenerako beste hainbeste proposamenekin. Jarduera datorren astelehenean, martxoak 17, hasiko da, eta aste osoan dastatu ahal izango ditugu espezialitateak, igandera arte, hilak 23.

Kazolatxoak establezimendu bakoitzaren ohiko ordutegian dastatu ahal izango dira, prezio finkoan eta bi euro eta hogeita hamar zentimo (2,30 €) unitateko, parte hartzen duten ostalaritzako establezimendu guztietan.

Parte hartuko duten establezimenduak eta aurkeztuko dituzten proposamenak honako hauek dira:

Kazolatxoa Establezimendua Osagaiak
‘Encuentro de sabores’ Antela Potxak, ezkaia eta kokinak
‘Serengueti’ Kiska Kokoa, azafraia eta kafea
Magnelon Giroa Oilaskoa, onddoak, bexamela
Bacalao pil pil y almejas Jai Bakailaoa, txirlak eta baratxuria
Caldereta de marisco El Rincón Zapoa, txirla, otarrainxka, legatza eta xiringa
Una de champis Amatxi Txanpiak, galeper arrautza, patata, onddoak eta urdaiazpikoa
Otro plan florido Otro Plan Oilaskoa, almendrak, boniatoa eta patata
Zahara Gastro Sagarra Puntilatxoak, tenperatura baxuko arrautza, kintxie gela
Portobello Zutabe Txanpiak, tipula eta arrautza
Porrusalda con bacalao y morcilla Urkaregi Porruak, bakailaoa eta odolkia
Marmitxikijubi Jubiletxe Kantauriko hegaluzea, Arabako patata eta Gernikako piperra
Bocado Txalaparta Txalaparta Txahala, patata eta piperrak

"Lobiano Elkartea" hogeita bosgarren urteurrena ospatzen ari da, aurten zilarrezko ezteiak betetzen baititu; 25 urtez, ondo jan eta edatearen kulturari buruzko jarduera eta esperientzia dibertigarriak, dibulgatzaileak eta aberasgarriak sustatu ondoren. Kazolatxoen lehiaketaren aurretik, aste honetan, Nafarroako patxaranari buruzko hitzaldi bat izan da, dastaketa eta guzti. Eta afari-dastatze bat "Jakitea" sukaldari elkartearekin.

Ermuko Udala, Laboral Kutxa, Marqués de Vitoria upategia, Euskitze Likor & Ardoak eta Martinez Zabala Familia elkarlanean arituko dira lehiaketa honetan, eta bi sari banatuko dira: kazuelita onenari eta kazuelita tradizional onenari, KM0 irizpideei lotua. Bi saridunek 100 euro dirutan eta diploma bana jasoko dute. Epaimahai profesionala establezimendu guztietatik pasatuko da ostegunean.

Lotutako albisteak

Imagen
15.04.25
Udalak euskara sustatzeko aurtengo dirulaguntza lerroak zabaldu berri ditu

Lerro bietan 9.000 euroko dirulaguntzak ematea aurreikusita dago
Imagen
10.04.25
Mugikor bidezko argazkigintza tailerra antolatu du Kultura sailak

Lobianon emango da maiatzeko lau ostegunetan 18:00etatik 20:00etara
Imagen
10.04.25
Eskalatzen ikasteko hastapen ikastaroa dohainik gazteentzat

Maiatzaren 10 eta 17ko larunbatetan egingo da Betiondoko rokodromoan, Gazteria Zerbitzuak antolatuta