Bederatzi proposamen zaporetsu XII. Kazolatxo Lehiaketarako

Lobiano Gastronomia Elkarteak Kazolatxo Lehiaketaren hamabigarren edizioa antolatu du. Gure udalerriko bederatzi establezimenduk parte hartuko dute txapelketa honetan, aho bete ur egiteko beste hainbeste proposamenekin. Ekimena gaur astelehena, martxoak 11, hasiko da eta plater berezi hauek igandera arte, hilak 17, dastatu ahal izango ditugu.
Parte hartuko duten ostalaritza-establezimenduak eta aurkeztuko dituzten proposamenak honako hauek dira:
Kazolatxoa | Taberna | Osagaiak |
![]() |
El Rincón | Bakailaua, ganbak eta txangurroa |
![]() |
Sagarra | Txahal-masaila, patata eta aza |
![]() |
Zutabe | Txahal okela eta shiitake eta senderuela perretxikoak |
![]() |
Kiska | Hirugiharra, kalabaza eta kokoa |
![]() |
Giroa | Patata, bakailaua eta ozpin-olioa |
![]() |
Amatxi | Bakailaua, piper txorizeroa eta perlak |
![]() |
Mendiola | Itsas zapoa, otarrainxkak eta gochujang saltsa |
![]() |
Txalaparta | Txerri-masaila, patata eta barazkia |
![]() |
Urkaregi | Txahal-okela, porrua eta "ají amarillo" |
Kazolatxoak establezimendu bakoitzaren ohiko ordutegian dastatu ahal izango dira, unitate bakoitzeko bi euroko prezio finkoarekin, parte hartzen duten taberna guztietan.
Ermuko Udalak, Laboral Kutxak, Euskitze Likor & Ardoak eta Familia Martinez Zabalak babesten dute lehiaketa, eta bi sari banatuko dira: Kazolatxo Onenaren Saria, 100 euro eskudirutan eta diploma bat, eta Kazolatxo Tradizional Onenaren Saria, KM0 irizpideei jarraiki, 50 euro eskudirutan eta diploma bat. Saritutako bi establezimenduek Familia Martinez Bujandaren ardo-sorta bat jasoko dute Euskitze zonako banatzailearen bitartez. Epaimahai profesionala establezimendu guztietatik igaroko da ostegunean.
Lotutako albisteak

Txapelketak izaera ludikoa izango du, ekainean jokatuko eta izen-emateak maiatzaren 20ra arte egin daitezke

Maiatzaren 15eko saiorako izen emateak zabalik daude. Saioa 17:30etik 19:30era egingo

Polizia Nazionalari eskaera egin dio, administrazio hurbil eta digitalki eskuragarriaren bidean aurrera egiteko