Miguel Ledesma ermuarra, Triatloiko Europako Txapeldun adin taldeetan

24.06.24
El triatleta ermuarra Miguel Ledesma, en la meta de Coimbra | Miguel Ledesma triatloilari ermuarra, Coimbrako amaiera lerroan
Kirolak
Herriko atletak distantzia ertaineko denborarik onena lortu du Coimbran, Portugalen

Miguel Ledesma atleta ermuarrak distantzia ertaineko Europako Triatloi Txapelketa irabazi du adin taldeetan. Proba larunbat honetan jokatu da, ekainaren 22an, Coimbran (Portugal). Ledesma bereziki nabarmendu da txirrindularitzako fasean, eta abantaila esanguratsua lortu du lehiakideekiko. Herriko kirolariak 4:03:01eko denborarekin bukatu du lasterketa, eta Lewis Fordham britainiarra eta Nicolas Mesnier frantziarra bigarren eta hirugarren izan dira, hurrenez hurren.

Lasterketa Mondego ibaian hasi da igeriketa fasearekin, 1.900 metroko distantziarekin. Ermuarra laugarren postuan atera da uretatik, lehendabiziko postuetatik bi minutura, eta trantsizio azkar bat eginez bizikleta hartu du, galdutako distantzia berreskuratzeko. Horrela, bigarren faseko 90 kilometroei heldu eta laster, lehen 25 kilometroetan, Ledesma lasterketa burura iritsi da eta azken unera arte mantendu du, bigarren sailkatuari bi minutu inguruko aldea aterata. Beste aldaketa azkar baten ondoren, azken sektorea hasi da, 21 kilometroko lasterketa korrikan Coimbrako lorategi botanikoetatik. Bertan, pilatutako abantaila mantentzea lortu du, lehen postuan iritsiz eta Europako Txapelketan urrezko domina lortuz.

Emaitza hauek triatleta ermuarrak distantzia ertainean duen lehia-maila altua islatzen dute, igeriketan, txirrindularitzan eta lasterketan prestakuntza integrala izateak diziplina honetan arrakasta lortzeko duen garrantzia azpimarratuz.